Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Sok fiatal édesanya szembesül azzal a problémával, hogy nem tudja, kire hagyhatná a gyereket, ha az esetleg megbetegszik, és ezért nem mehet óvodába? Emellett más okokból is előfordulhat, hogy a gyereket nem tudják óvodába adni. A nagyszülők sokszor szintén dolgoznak, ezért a család kénytelen dadát fogadni, ez azonban sokba kerülhet.

A török hatóságok megtalálták a tökéletes megoldást erre a problémára. A kormány kidolgozott egy programot, amelynek lényege, hogy az unokák gondozásában részt vevő nagyszülők fizetést kapnak az államtól.

2015-ben bevezettek egy intézkedést, amelynek értelmében a dolgozó édesanyák pénzügyi támogatást kaptak az államtól, abban az esetben, ha hivatásos dadát alkalmaznak a gyerekek mellé. Ennek ellenére a családok nagy része továbbra is szívesebben bízta a gyerekeket a nagyszülőkre.

Ezért a kormány úgy döntött, pénzügyi támogatást kínál fel azoknak a nagyszülőknek, akik munkanapokon vigyáznak az unokáikra. Így ha egy nagymama nyugdíjba vonul, ez a bónusz nem elhanyagolható összeg a számára. Ha pedig még munkaképes korban van, akkor fizetést kaphat azért, ha szeretett unokáival tölti az időt. Mindenképpen olyan helyzetet teremtettek, amellyel a nők csak nyerhetnek.

A projekt célja a nők foglalkoztatási mutatójának javítása. A nagyszülők így átvállalhatják a gyerekgondozás felelősségének nagy részét, míg az anya teljes munkaidőben képes dolgozni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!