A kutyatartással kapcsolatban hívták be Tornóczky Anitát a Reggeli stúdiójába, akit arról kérdezgettek, mennyire helyes az a mostanság népszerű trend, hogy a kutyát babakocsiban tolják gazdáik, sokszor pedig gyerekként kezelik az állatot.


Ez az egész babakocsi őrület úgy indult, hogy Ázsiában pici ingatlanok vannak, ott kezdték el töpöríteni a kutyákat. Ezeknek a lakásoknak a közösségi terébe nem lehet kutyát vinni, ezért lett a babakocsi, hogy ezeket az 1-1,5 kilós jószágokat kitolják babakocsival a parkba. Attól nyugatabbra ez egy őrület lett, kiváltja a sétát, tologatjuk a kutyát, mintha nem lenne lába.

Tornóczky elmondta, nekik is volt babakocsi egy korábbi kutyájához, aki ha elfáradt, befekhetett abba. Szerinte nem ördögtől való dolog ez, de nem kellene gyerekként kezelni a kutyát.

Hozzátette még, hogy meg kell húzni a határt a kutyatartásban is: egy kutya 3-4 éves gyerek szintjén van.

A kutya egy domesztikált, falkában gondolkodó állat. Nem úgy gondolkodik, mint egy ember és nem úgy, mint egy farkas. A kettő között van. Más típusú szükségletei vannak, mint egy gyereknek. Ezért csúszik el. Attól nem lesz boldog egy kutya, hogy a kanapén fekszik egy plüss párnán egy plüss csonttal, és egész nap simogatjuk. A kutyának nem lesz jó, ha emberként kezeljük. Nem elégítjük ki azokat a szükségleteit, amiket a kutyának kell.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!