Trollhívásnak nevezte a tanítanékos Törley Katalin az állítólagos bizonyítékot arról, hogy Tordai Bence irányítja a mozgalmat. A párbeszédes politikus ki is derített egy-két dolgot a telefonálóról.


Ahogy azt mi is megírtuk, a Tanítanék Mozgalom aktivistái a parlament múlt hétfői ülésén megjelentek a karzaton, és a kilenc tag pólójának hátuljára nyomtatott betűkkel írták a szervezet nevét. Facebook-oldalukra azt írták, hogy tanárok és diákok is voltak köztük, akiknek az volt a céljuk, hogy felhívják a döntéshozók figyelmét az oktatás rendszerszintű válságára és a követeléseikre. Latorcai János szünetet rendelt el az akció miatt, és őrökkel vezettette ki az aktivistákat a teremből.

Csütörtökön aztán a kormányközeli HírTV mutatott be egy hangfelvételt, amin állítólag Tordai Bence párbeszédes képviselő beszél a Tanítanék Mozgalom egyik tagjával a karzatos akcióról. A HírTv szerint ezzel bebizonyosodott, hogy baloldali pártok irányítják a Tanítanékot.

A HVG ezért megkérdezte a Tanítanék egyik legmeghatározóbb alakját, Törley Katalint, akit októberben bocsátottak el a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból.

- válaszolta a lapnak, akik Tordai Bencét is megkeresték az ügyben. A politikus megerősítette, hogy az ő hangja hallható a felvételen, a másik megszólaló viszont nem tagja a Tanítanék Mozgalomnak. Később bővebb tájékoztatást ígértek.

Törley azt is elmondta, hogy ha együtt is működtek politikai pártokkal, azt mindig nyíltan tették. Ezúttal is elismerték, hogy Csárdi Antal engedte be az aktivistákat.

Tordai a Facebook-oldalán arról írt, hogy nyilvános adatbázisok segítségével kiderítették, hogy a telefonszám, amiről hívták, a Magyar Honvédség alezredesének a nevén van, akinek lánya, F. Boglárka a Hír TV riportereként dolgozik. Tordaiék vizsgálatot kezdeményeznek az ügyben a honvédelmi miniszternél, illetve a MÚOSZ etikai bizottságához fordulnak, és eljárást kezdeményeznek a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál is.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!