Az értékelés fontos szempontjai a kikötési lehetőségek, a szolgáltatások színvonala, a környezet védelme és az edukációs programok. Hét olyan kikötő is van, ami száz százalék fölött teljesített.


Újraminősítették a vitorláskikötőket a Balaton mindhárom medencéjében a Kék Csillag kikötőminősítési védjegyrendszer keretében - írja a vitorlazzitthon.hu.

A Magyar Vitorlás Akadémia Nkft. felmérése szerint a harmincnégy vizsgált marina közül tizennégy érte el a legmagasabb, négy csillagos szintet.

A védjegyoltalom alatt álló felmérési rendszer idén bővült, és tartalmaz edukációra, oktatásra, versenyzőképzésre, valamint közösségi és kulturális programokra vonatkozó adatokat. Így fordulhat elő, hogy egy-egy létesítmény a maximálisan adható pontszámot túlteljesíti. - ezek azok a létesítmények, amelyek 100 százalékot meghaladó szintet teljesítettek.

A felmérésben három csillagos szintet hat marina ért el, nyolc kikötő két csillagos, öt pedig egy csillagos minősítést kapott. További részletek a Vitorlázz Itthon cikkébenolvashatók.