A Twitteren kritizálta a csapvizet rendelő vendégeket egy bristoli bár társalapítója, miután egy héten belül legalább 14 ilyen vendéget kellett kiszolgálniuk - írta a The Telegraph című brit lap. Sam Espensen kijelentette: lehet, hogy Bristol Spirit ételeket kínál, de a vendégeknek italt is kell rendelnie a vacsora mellé.

Ha csak ingyen adott csapvizet iszol, akkor még annyi pénzt sem keresünk, hogy nullára jöjjünk ki, nemhogy profitunk legyen.

A tulaj a Bristol Live című lapnak elmondta, ez a probléma az egész vendéglátóipart sújtja. Espensen közölte, az egészséges életmódra nagy hangsúlyt fektető vendégek számára több mint 50 fajta alkoholmentes italt kínálnak, és a vendégeknek azok közül kellene választaniuk. Nem pedig az ingyen adott csapvizet inni.

Nem bűn, ha a csapvíz decijét 30 forintért adja az étterem

Ha az étlapon fel van tüntetve.

És a lapnak is kijelentette, a csapvizet ivó vendégek tönkreteszik az üzletét. Hozzátéve, hogy az ingyen csapvíz nekik nincsen ingyen, olyan költségek járnak vele, mint a mosogató bére, a pohár ára, a pultos bére és még egyéb költségek.

A Twitteren többen is értetlenül reagáltak a kifakadásra - írta a Telegraph.

Szóval azt mondja, hogy ha rendelek egy 3 fogásos vacsorát, és mellég vizet kérek, akkor segédkezem abban, hogy tönkremenjen az üzlet?

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: iStock


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!