Két rendőr december 5-én vizsgálta át a Buxtoni Egyesült Metodista Egyház templomát. Egy második emeleti játszószobában kristálymet előállításához használt anyagokra és eszközökre bukkantak, a mellette lévő mosdóban pedig megtalálták a droglabort. Nem sokkal később letartóztatták a 33 éves Matthew Andersont, aki nem volt ugyan a gyülekezet tagja, a nagybátyja azonban presbiterként dolgozik - írja a Press Herald című helyi lap.

Matthew Anderson (fotó: Buxton PD)

A rendőrségre egy bejelentés érkezett, ami szerint a templom környékén vegyszerbűz terjeng. Lynn Briggs, a gyülekezet lelkésze azt mondja, sem neki, sem a gyülekezet tagjainak nem tűnt fel semmi különös.

A buxtoni templomot a hatóságok lezárták, amíg megtisztítják az épületet a vegyszerszennyezéstől. A gyülekezet addig egy másik, közeli templomban tarthatja meg az istentiszteleteit.

A templomban a közelgő karácsony miatt rengeteg játékot tároltak, amiket a hívek adományoztak rászoruló gyerekeknek. Az ajándékokat a szennyezettségük miatt azonban meg kell semmisíteni. A gyülekezet igyekszik karácsonyig pótolni az összes ajándékot, amiben más egyházak gyülekezetei is segítenek nekik.

Később kiderült, Matthew Andersont augusztusban egyszer már letartóztatták, amikor porig égetett egy furgont a Buxton közelében fekvő Standish-ben. Valószínűleg akkor is metamfetamint akart főzni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!