Tompos Márton momentumos országgyűlési képviselő részletesen beszámolt a szerdán este a Karmelitánál történt tüntetés következményéiről. Azt mondta, több furcsaságot is tapasztalt a rendőrség részéről.


Hivatalos személy elleni erőszakkal és rongálással vádolták meg Tompos Mártont a Karmelitánál történt szerda esti tüntetéssel kapcsolatban. Az ellenzéki politikus határozottan visszautasítja a vádakat, és szerinte aránytalanul reagált a rendőrség a demonstrációra – írja a Blikk.

Tompos Márton beszámolója szerint a készenléti rendőrség felfegyverzett tagjai által feloszlatott szerda esti kordonbontó oktatási tüntetésen fiatalkorú diákok is részt vettek. A momentumos országgyűlési képviselőt másokkal együtt emelték ki a rendőrök a tömegből,

„Ijesztő volt, hogy a várban először még bilincsbe vertek, ezt csak később cserélték le műanyag szorítóra. Szerintem nem akarták, hogy a médiában megbilincselt országgyűlési képviselőként jelenjek meg. Éjfél körül leszedték a kezemről, újabb óra elteltével pedig egy rendőr annyit mondott, hivatalos személy elleni erőszakkal és rongálással vádolnak meg. Ami furcsa volt, hiszen nem hallgattak ki, jegyzőkönyvet sem vettek fel, és ujjlenyomat rögzítésére sem került sor” – közölte Tompos Márton.

A Momentum politikusa azt mondta, nem ért a kordonhoz, egy könnygázzal lefújt srácot próbált visszahúzni a rendőri kiemelésből. Ez végül nem sikerült neki, őt és négy másik tüntetőt a kordon mögé húztak a rendőrök, majd hárman a mentőbe, míg Tompos és egy fiatal diák pedig a rabomobilba került.

Tompos Márton elmondta, éjjel fél kettő körül, bármiféle indoklás nélkül engedték ki a rendőrségről. Hozzátette, a Momentum jogászai válaszlépésre készülnek a demonstrációra aránytalanul reagáló rendőrségi akció miatt, első lépésként hivatalos panaszt tesznek.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!