A férfi rezzenéstelen arccal hallgatta végig az ügyészi vádiratot. Az elhunyt kislány szülei is megjelentek a bíróságon, hogy szembenézhessenek a buszsofőrrel.


Megkezdődött a tomajmonostorai buszos tragédia előkészítő ülése, ahol a négyéves Inezt a felforrósodott buszban hagyó T. István tagadta bűnösségét – számolt be róla a Blikk.

A tárgyaláson az elhunyt kislány szülei is megjelentek, hogy szembenézhessenek a busz sofőrjével. Ők könnyeikkel küszködve hallgatták az ügyész szavait.

T. István nem vallotta magát bűnösnek, így tárgyalást fognak tartani az ügyben. Amennyiben már most bűnösnek vallotta volna magát, akkor az 57 éves férfi fogházban letöltendő szabadságvesztést kaphatott volna foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt.

A tragédia 2022 júniusában történt, amikor a vádirat szerint T. István gyermekeket szállított a környező településekről a tomajmonostorai oktatási intézményekbe. Reggel fél nyolckor vette fel Tiszaderzsen a kislányt, azonban miután a település általános iskolájánál az ott tanuló gyerekek leszálltak az buszról, a kis Inezről megfeledkezve nem állt meg az óvoda előtt, hanem egy fedetlen parkolóba hajtott. Itt kiszállt a járműből anélkül, hogy átvizsgálta volna az utasteret, a buszban pedig annyira felforrósodott a levegő napközben, hogy mire délután rátaláltak a kislányra, már több mint 50 Celsius-fok volt bent. A szélsőséges meleg hőgutát és többszervi elégtelenséget okozott a kislánynál, amelyek következtében 2022. június 10-én elhunyt.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!