"Elég az érzékenyítésből, hagyjátok élni az embereket!" című írásával reagált a már a világsajtót is bejáró Coca-Cola-ügyre Vésey Kovács László, a Pesti Srácok szerzője.

Amint arról mi is beszámoltunk, a Budapesten kihelyezett, azonos neműek közti szerelem elfogadását "Zéró cukor - Zéró előítélet" és #loveislove, azaz "a szerelem az szerelem" szlogennel hirdető reklámokon többen is felháborodtak és elindult egy online petíció is, melynek aláírói a Coca-Cola bojkottjára szólítotják fel az embereket.

Vésey most minderre reflektálva szedte csokorba gondolatait.

Először sorbavette, hogy miként nyilatkoztak a Coca-Cola reklámkampányáról a szerinte balliberális univerzumba tartozó politikusok, majd a cég véleményét is kikérdezte az ügyről, de saját megfogalmazása szerint csak "feketeöves mellébeszélést" kapott.

A szerző szerint felháborító, hogy a "népnevelő ambíciókat dédelgető nagyvállalatok" morálból és elvekből akarnak leckét adni a fogyasztóiknak.

"Azzal is elég kárt okoznak, hogy egy csomó fölösleges terméket tukmálnak rá az emberekre a mindent elöntő reklámjaikkal, de az már igazán túlzás, hogy az internetes keresőmotorunkat, az operációs rendszerünket, a banki szolgáltatásainkat, az autónkba való benzint meg az italunkat biztosító cégek a belőlünk húzott hasznuk mellé már azt is meg akarják szabni, hogy mit kell gondolnunk a homoszexualitásról"

- írja Vésey Kovács László.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>