A tökéletesen taktikázó Lewis Hamilton nyerte a Forma-1 Mexikói Nagydíját, Sebastian Vettel lett a második, Valtteri Bottas pedig a harmadik. Ez a dobogó egyben azt is jelenti, hogy a Mercedes brit versenyzője még nem húzta be hatodik világbajnoki címét.

Elvették Verstappentől a pole-t, Leclerc indul az élről Mexikóban

Büntetés miatt módosult a rajtsorrend.

A mexikói verseny előtt a legnagyobb beszédtémát - természetesen a világbajnoki cím mellett - Max Verstappen szolgáltatta, aki hiába volt a leggyorsabb az időmérőn, figyelmen kívül hagyta a sárga zászlót Bottas baleseténél, így elvették tőle a pole-t. A holland jól kapta el a rajtot, de aztán alulmaradt a Hamilton elleni harcában, majd pár kör után defektet kapott és visszaesett a mezőny végére.

Hamilton és Verstappen csatája:

Az élről induló Leclerc megőrizte az első helyét, Vettel maradt a második, a futam első fele pedig nem sok izgalmat hozott Verstappen hullámvasutazásán kívül. A holland a későbbiekben is főszerepet vállalt azzal, hogy a mezőny végéről a rá jellemző módon kezdte meg a felzárkózást.

A táv feléhez közeledve az volt a kérdés, hogy mennyire taktikázik jól Vettel és Bottas, akik a lehető legtovább el akarták húzni az első kerékcseréjüket, a riválisok már rég kiálltak a boxba, mire kettejüket is kihívták. Miután kiálltak, Leclerc állt vissza az élre, mögötte Hamilton és Alexander Albon következett, Vettel a negyedik, Bottas pedig az ötödik volt.

A Ferrari aztán egy újabb hibával borzolta a kedélyeket, ezúttal Leclerc kerékcseréje volt túl lassú, a fiatal monacói számára így elszállt a futamgyőzelem esélye. Hamilton volt, aki idővel visszakeveredett az élre, és innentől kezdve már csak azon izgulhattunk, meg tudja-e őrizni, és ha igen, akkor Bottas hol fog végezni - 14 ponttal kellett bolna a britnek jobban teljesítenie csapattársánál a végső sikerhez.

Vettelnek volt reális esélye arra, hogy megelőzze Hamiltont, de nem közeledett elég gyorsan, így végül a Mercedes brit verseyzője nyerte a futamot.

A világbajnokságot ugyanakkor még nem, bár innentől kezdve csoda lenne, ha nem az övé lenne az összetett első helye. Vettel lett a második Mexikóban, Leclerc pedig a harmadik. Verstappen végül a hatodik lett.

A jövő héten az Amerikai Nagydíj következik.

???? TOP TEN (LAP 71/71) ????

Hamilton
Vettel
Bottas
Leclerc
Albon
Verstappen
Perez
Ricciardo
Kvyat
Gasly#MexicoGP ???????? #F1 pic.twitter.com/dGz05bepNP

- Formula 1 (@F1) October 27, 2019

Kiemelt kép: Mark Thompson/Getty Images


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!