51 százalékos tulajdonrészt szerezne az állam a Bloomberg szerint. A cég tulajdonosai úgy döntöttek, további tárgyalásokba kezdenek.


Hivatalos ajánlatot nyújtott be a Budapest Airport többségi részesedésének megvásárlására Magyarország egy állami irányítású befektetési társaságon keresztül - írja a Bloomberg értesülése alapján a Portfolio. Egy a neve elhallgatását kérő forrás a lapnak azt mondta, hogy

Elmondása szerint a magyar állam 51 százalékos tulajdonrészt szerezne, míg a fennmaradó 49 százalékot egy másik repülőtér-üzemeltető szerezheti meg. Ez utóbbit a forrás nem nevezte meg.

A felvásárlási tárgyalásokat vezető Gazdaságfejlesztési Minisztérium nem kívánta kommentálta a Bloomberg értesülését, ahogy repülőtér jelenlegi többségi tulajdonos, a német AviAlliance GmbH is hárította a Portfolió érdeklődését.

a tárgyalások el is kezdődtek, de mégsem született megegyezés. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter idén áprilisban azt mondta, hogy a budapesti repülőtér egy stratégiai eszköz, ezért magyar kézbe kell kerülnie.

Akkor a tárcavezető úgy ítélte meg, hogy az üzletet még az év vége előtt le lehet zárni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!