Vasárnap Budapesten, a Hősök terén a 111. nőnap alkalmából tüntetést szerveztek a nők jogaiért és az Isztambuli Egyezmény ratifikálásáért, valamint a párkapcsolati erőszak ellen.


Az idei, 111. nőnap szóljon arról is, amiről a legelső: a nők jogairól! Ezúttal arról a jogukról, hogy ne haljon meg hetente legalább az egyikük a kapcsolati erőszak áldozataként, hogy ne legyen köztünk kétszázezer bántalmazott, hogy ne minden ötödikünk tapasztalja meg a kapcsolati erőszakot élete során

- olvasható a megmozdulás leírásában. Az esemény fővédnöke Karácsony Gergely főpolgármester. A szervezők felkérték Varga Judit igazságügyi minisztert is, hogy szólaljon fel, de a tárcavezető hivatalos elfoglaltságaira hivatkozva visszautasította a felkérést.

Tudósítónk szerint nem sokkal az 5 órai kezdés előtt nagyjából ezren vannak a Hősök terén.

Az esemény egyik szervezője, a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene mozgalom a napokban a kormány nőnapi videójára reagálva válaszvideót tett közzé, amelyben magyar politikusok kritizált megszólalásait, illetve bántalmazott nők történeteit vágta be az alkotó, Sebők Éva.

Kiemelt kép: Mohos Márton/24.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!