Ádin életét csak a világ legdrágább gyógyszere mentheti meg, korábban gyűjtés indult a gyógyulásáért. Dubajban és az Egyesült Államokban már meg is kezdték a kezelését.


Elképesztő fordulat: egy névtelen jótevő több száz millió forintot ajánlott fel, megmentve ezzel a négyéves Ádin életét – írja a Blikk. A kisfiú Duchenne-szindrómában szenved, egy olyan betegségben, amelynek kezelése elképesztően drága: 1,3 milliárd forintba kerül az az infúzió, amely esélyt adhat a gyógyulásra. Történetéről korábban mi is írtunk.

„Nem fogjátok elhinni, még mi sem hisszük el... sikerült!” – ezzel a mondattal osztotta meg a világgal Anikó, Ádin édesanyja, hogy sikerült összegyűjteni a szükséges pénzt a kisfiú életmentő kezelésére. A Duchenne-szindrómás gyerekek izomzata fokozatosan leépül, és a sejtek helyét zsírszövet veszi át. Először a járóképességüket veszítik el, majd a betegség tovább terjed a törzs felé, lebénítva a karokat, szívproblémákat és légzési nehézségeket okozva. A kór sajnos végül mindenképpen halállal jár.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!