A New York Timesnak dolgozó Hannah Reyes Morales szerint semmi káros és veszélyes nincs fotóin látható idős, meleg közösség tagjaiban.


„Sem a képek, sem az azokon ábrázolt emberek nem veszélyesek és nem károsak. Ezek a fotók kedves és szerető emberekként ábrázolják a Golden Gays közösség tagjait, akiknek van mit adniuk és tanítaniuk a világnak a családról és az erőről a megpróbáltatások közepette. Ami káros, az az LMBTQ-közösség láthatóságának, valamint annak a korlátozása, hogy joguk van a létezéshez és ahhoz, hogy lássák őket” – válaszolta a HVG megkeresésére az a fotós, akinek a képei miatt Csák János miniszter a Mi Hazánk kezdeményezése után úgy döntött, hogy 18 éves kor alatt tilos látogatni a Nemzetközi Sajtófotó Kiállítást.

A New York Timesnak dolgozó Hannah Reyes Morales a lapnak azt írta, hogy a Fülöp-szigeteken a Golden Gays közösség tagjai ikonok és példaképek az LMBTQ-közösség fiatal tagjai számára:

„Ők a remény jelképei, hogy a nehézségek közepette is van család, közösség és otthon. Több mint szomorú vagyok, hogy a történetük talán nem jut el azokhoz, akiknek a legnagyobb szükségük lenne rá. Szomorú vagyok, hogy a történetük rejtve marad, visszaidézve azt az elnyomást, amelyben nekik maguknak is élniük kellett.”

Az 1970-es években alapított LMBTQI+ közösség tagjai évtizedek óta együtt élnek, közös otthonban laknak, miközben öregszenek, gondoskodnak egymásról, és műsorokat, szépségversenyeket rendeznek, hogy megéljenek.

„Ez a sorozat érzékeny és őszinte bemutatása annak, hogyan él egy idős, Fülöp-szigeteki LMBTQ-közösség” – írta a lap megkeresésére Joumana El Zein Khoury, a World Press Photo vezetője.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!