Személyi sérüléseket, anyagi károkat és közlekedési fennakadásokat okozott Németországban a hőséget megszüntető vihar, amely péntekre virradóra hagyta el az országot.


A nyugatról kelet felé tartó front heves esőzéssel és helyenként orkánerejű széllel haladt végig Németország felett. A legerősebb, óránkénti 140 kilométeres sebességű széllökéseket az Északi-tenger partján fekvő Büsumnál mérték a szövetségi meteorológiai szolgálat pénteki jelentése szerint, amelyben kiemelték, hogy

az előző nap délután kezdődött viharban országszerte több mint 330 ezer villámlást regisztráltak.A vihar főleg az ország északi részét sújtotta, de máshol is okozott gondot, például Frankfurtban, az ország legnagyobb repülőterén, ahol csütörtök délután több mint fél órára le kellett állítani a forgalmat felhőszakadás miatt.

Sok helyen kicsavarodott fák, leszakadt ágak okoztak károkat és balesetet. Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Sassenbergnél négy ember megsérült, mert autójuk nekiütközött egy hirtelen az útra dőlő fának. Hamburgban két emberre zuhant rá egy fa, mindketten kórházba kerültek súlyos, nem életveszélyes sérülésekkel.

A vasúti és a közúti közlekedésben helyenként péntek délelőtt is fennakadások voltak, nem közlekedtek például az InterCity Express vonatok a többi között Hamburg-Hannover és a Hamburg-Kiel szakaszon.

A vihar véget vetett a csaknem egy hónapja tartó kánikulának, a meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a hét hátralévő részében az eddigi 36-38 fok helyett 31 fok lehet a legmagasabb nappali hőmérséklet.

(MTI, kiemelt képünk illusztráció, fotó: MTI/EPA/David Hecker)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!