Több kutyát is megráztak a frissen kihelyezett villanyoszlopok a Hajógyári-szigeten - ezzel kereste meg az RTL Híradót a műsor egyik nézője. A Hajógyári kutyások Facebook-csoportban több kutyatulajdonos is leírta, hogy az ő kedvencüket is megrázta valamelyik oszlop.

Kiderült, hogy

a Hajógyári-szigeten felújítják a közvilágítást, a kutyások által említett részen pedig néhány hete cserélték ki a villanyoszlopokat. Csakhogy a munkába hiba csúszott és az oszlopok több kutyát is megráztak.

Gazdáik bejelentést tettek. Ezután vizsgálta meg az oszlopokat a felújítást megrendelő közvilágításért felelős társaság. A társaság vezetője az RTL Híradónak azt mondta, az oszlopok cseréjét alvállalkozókra bízták. Azt is hozzátette, hogy miután bejelentés érkezett hozzájuk az üggyel kapcsolatban, kivonultak a helyszínre, ahol azt tapasztalták, hogy valóban van egy kis feszültség az oszlopokban.

Az érintett szakaszon azóta kikapcsolták az áramot, most a felújítást végző alvállalkozótól várják, hogy kijavítsa a hibát. Az oszlopokat ugyanis csak akkor helyezik újra áram alá, ha már teljesen biztonságosak lesznek.

hirdetés

A kutyások viszont attól tartanak, hogy nemcsak az oszlopokkal, hanem a földben futó kábelekkel is baj lehet. A közvilágítást üzemeltető társaságnál azt mondják, a föld alatti vezetékekkel nincs gond. Az oszlopok bekötésekor történt műszaki hiba, ezt az alvállalkozó várhatóan a jövő hétre kijavítja.

Az RTL Híradó riportja:



hirdetés