A székesfehérvári Vasvári Gimnáziumban különösen nagy volt a felháborodás, miután a minisztérium elutasította a korábbi igazgató pályázatát, de végül itt is az egyik tanár veszi át a vezetést. Ő is csak ideiglenesen.


A Népszava írta meg, hogy szeptemberben több iskolában is igazgató nélkül indul a tanév, miután a Belügyminisztérium a nyári szünet elején magyarázat nélkül visszadobta olyan igazgatói pályázatokat, amelyeket a tantestületek, a diákok és a szülők is támogattak.

Így járt például a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium, a kispesti Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnázium, a rákospalotai Kontyfa Általános Iskola és Gimnázium, a bicskei Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és a székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium is.

A Népszava megkereste az érintett iskolákat fenntartó tankerületi központokat, hogy kiderítse, sikerült-e új igazgatókat találni a tanévkezdésre. Kiderült, hogy több helyen is átmeneti megoldásra kényszerültek: a Kölcsey és a Károlyi esetében is az iskola egyik igazgatóhelyettese vezeti majd az intézményt a következő pályázat kiírásáig. Hasonló a helyzet a Kontyfa Utcai Általános Iskolában és a bicskei Csokonai Általános Iskolában is, ahol szintén az egyik helyettes irányít ideiglenesen.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!