Sok esőre készülhetünk, de még akár az ég is megdörrenhet. A nappali csúcsok azonban még 20 fok körül alakulhatnak.


Éjjel sokfelé eshet, záporok, néhol akár zivatarok is előfordulhatnak, majd szerda napközben nyugat felől felszakadozik a felhőzet, a több-kevesebb napsütés mellett már csak helyenként alakulhat ki gyenge eső, futó zápor. Délnyugaton a délnyugati, máshol a nyugati szelet kísérhetik élénk, az ország északkeleti felén erős lökések. Kora reggel 10 és 16, délután 15 és 22 fok között alakul a hőmérséklet - írja az Időkép.

Csütörtökön változóan, többször erősen felhős lesz az ég, de az ország nagy részén legalább rövid időszakokra a nap is szerephez jut. Elszórtan fordulhat elő kisebb eső, zápor. A nyugati-délnyugati szél nagy területen élénk, délen és keleten időnként erős lesz. Hajnalban 7-15, délután 16-23 fokot mérhetünk.

Pénteken kezdetben országos esőre van kilátás, majd délután nyugat felől elkezd megszűnni a csapadék, és egyre több helyen csökken a felhőzet. Többfelé kiadós csapadékmennyiség várható, beágyazott záporok, zivatarok is lehetnek. Kezdetben a délies, majd egyre inkább a nyugati-északnyugati szél lesz erős, helyenként viharos. Napközben 13-19 fok valószínű.

Szombaton a változóan felhős-napos időben több helyen előfordulhatnak záporok, néhol az ég is megdörrenhet. A légmozgás többfelé élénk, helyenként erős lehet. A csúcshőmérséklet 14 és 20 fok között alakulhat.

Vasárnap főként északkeleten lehetnek záporok, máshol a napsütésé lehet a főszerep. 14 és 22 fok közötti maximumokra, főként a Dunántúlon élénk, erős déli-délnyugati szélre készülhetünk.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!