Az 59 éves ausztrál férfi a part közelében úszott, amikor a ragadozó rátámadt. A város legtöbb strandját lezárták a támadás után.


Cápa támadt egy ausztrál turistára vasárnap Új-Kaledónia egyik zsúfolt strandján - írja a Guardian. Az 59 éves férfi a helyszínen meghalt.

A hatóságok közlése szerint a férfi a Franciaországhoz tartozó Csendes-óceáni sziget fővárosa, Nouméa egyik strandján a part közelében úszott, amikor a cápa többször megharapta. Két vitorlázó sietett a segítségére, akik kivitték a partra.

A Nouméától délre eső Chateau-Royal strandon rengetegen voltak a támadás idején, a fürdőzők pánikszerűen rohantak ki a vízből. A rendőrség később kiürítette a területet. A város polgármestere, Sonia Lagarde elrendelte a környék legtöbb strandjának lezárását, illetve a tigris- és bikacápák kifogását a közeli a vizekből. Ehhez drónokat is bevetettek, amikkel két állatot már ki is szúrtak.

A helyi ügyész azt mondta, hogy az ügyben vizsgálat indul, amely feltárja majd a támadás körülményeit, amely a vízi mentők által felügyelt területen történt.

A Guardian cikkében megjegyzi, hogy

néhány nappal később pedig egy szörfösre támadt rá egy állat, de ő sérülés nélkül megúszta az esetet.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!