Annak ellenére, hogy a járványveszély miatt tiltott minden nagyobb rendezvény az Egyesült Királyságban, a hétvégén nagyjából háromezren buliztak egy mezőn illegálisan - írja a WalesOnline.

A dél-walesi Banwerben gondolta úgy néhány buliszervező, hogy megkerülik a tömeges rendezvényekre vonatkozó tiltást, és múlt pénteken szerveztek egy illegális rave-bulit, amelyen több mint 3000 ember vett részt. Mire a rendőrök nagy erőkkel kivonultak a helyszínre, a többség kereket oldott, de még így is 1000 ember volt nagyjából a helyszínen.

A szervezőket 10 ezer fontra (majdnem 4 millió forint) büntették a törvényszegés miatt.

De nem ez volt az egyetlen helyszín, ahol nem bírtak bent ülni a britek: a norfolki Thetford erdejében szintén egy rave-bulit buktattak le, ahol 500 ember partizott az erdőben. A rendőrség információi szerint az eseményt úgy szervezték, hogy egészen hétfőig eltartson, ennek vetettek véget idejekorán a rend őrei.

A szórakozni vágyók azonban nem adták olyan könnyen a bulit, üvegeket és sörös dobozokat dobáltak a rendőrökre, akiknek végül erősítést kellett hívniuk, így sikerült sérülés nélkül megúszni az incidenst.

hirdetés

Nemcsak vidéken, de Londonban sem igazán van ínyére az embereknek a bulistop. A fővárosban csak szombat este 21 olyan zenés rendezvényre toppantak be a rendőrök, amelyet illegálisan tartottak meg. West Midlands régióban szintén több mint kilencven bejelentést kaptak hasonló titkos zenés összejövetelek miatt.

Priti Patel belügyminiszter az esetekkel kapcsolatban elmondta: ezek az illegális bulik a társadalmi távolságtartásra vonatkozó szabályok legdurvább megsértései:

"Nem engedhetjük, hogy egy ilyen érzéketlen kisebbség hihetetlenül önző viselkedése veszélybe sodorja mindazt a haladást, amit eddig sikerült közösen elérnünk."



hirdetés