Októberben még senki nem akart Balatonszepezd polgármestere lenni, a vasárnapi választáson viszont tizennégyen indultak a település vezetéséért. A legtöbb szavazatot a független Bocskov Petrov Jordán kapta, aki már egy szepezdi Facebook-csoportban be is jelentette győzelmét. A valasztas.hu-n még nincsen fent az eredmény, így azt nem lehet tudni, hogy egy-egy jelölt hány szavazatot kapott. Bocskov azt írja,

szolgálni fogok. Együtt megőrizzük a nyugalmat és fejlesztjük Szepezdet, ebben mindenkire számítok. Mindenki polgármestere szeretnék lenni.

"Ronaldo is bármelyik csapatban játszott, a szívét-lelkét kitette"

Bocskov Petrov Jordánnal szepezdi riportunkban az épülő háza előtt beszélgettünk.

Ha csatornát kell tisztítani, ott van a csomagtartómban gumicsizma, akkor bemegyünk a csatornába. A polgármesternek előre kell menni és utat mutatni

- ebben hisz Bocskov, azt viszont értelmetlennek tartotta, hogy sokan azt nézték a kampánysorán, ki helyi és ki nem.

Azt mondják, szepezdi szív kell ehhez. Bennem nem dobog született szepezdi szív, de Ronaldo is bármelyik csapatban játszott, a szívét-lelkét kitette. Én egyébként Messi-párti vagyok.

Azt mondta, két "rossz tulajdonsága" van, az egyik, hogy alkoholt egyáltalán nem iszik, a másik, hogy nincs hobbija. Az előbbi a beilleszkedést nehezíti, az utóbbi miatt állandóan csinálnia kell valamit. Bocskov kampánya során minden házba becsengetett, és úgy érzi, a többségnek szimpatikus volt.

Szerinte a tét nem kevesebb, mint hogy Szepezd megmarad-e, miután "sokan több évtizede dolgoznak azon, hogy Zánka vagy más települések bekebelezzék a falut." Szerinte ezért olyan ember kell a település élére, aki országos tapasztalattal, kapcsolattal, megfelelő szakmaisággal meg tudja védeni a községet.

Bocskov a kecskeméti bolgár települési nemzetiségi önkormányzat elnöke, a harmadik ciklusát kezdi meg, egyben a Magyar-Bolgár Gazdasági Kamara elnökségi tagja. Januárban nyugdíjba megy, befejezi üzleti tevékenységét.

"Ha én leszek a polgármester, azért iszunk, ha nem, akkor meg azért"

Októberben még senki nem akart Balatonszepezd polgármestere lenni, a vasárnapi választáson viszont tizennégyen indulnak a település vezetéséről. Riport a településről, ami most tényleg az ígéret földje.

kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!