Legalább ötven helyszínen számtalan lelkes amatőr és hivatásos csillagász vár mindenkit, aki kíváncsi a csillagos égre. Ha az idő is jó lesz, akkor felejthetetlen élményben lehet része minden korosztálynak.


Nagyon régen, amikor még egy tetőteraszos lakásunk volt, a kislányommal olyat játszottunk, hogy hanyatt feküdtünk augusztusban a forró köveken, és néztük a csillagokat. Én meséltem neki, amit tudtam, remek volt.

Ma már ő is nagyobb, a terasz sincsen meg, de az érdeklődés a csillagos ég iránt töretlen. Ahogy sokan másoknál is az lehet, hiszen a csillagászok bemutató előadásait mindig sokan látogatják.

Újra itt az augusztus és

ahol megszámlálhatatlan sok helyszínen lehet bemutató távcsöves előadásokon részt venni. Augusztus 3-13 között várják az érdeklődőket több, mint 50 helyszínen. Pontos szám azért nincs, mert még mindig várják bemutató csillagászok jelentkezését.

Az interaktív térképen választhatjuk ki az otthonunkhoz legközelebb eső helyet, és már mehetünk is. Feltéve, ha az ég tiszta lesz.

Látnivaló meg lesz bőven. A Hold folyamatosan fogyni fog a tíz nap alatt (bár újhold csak három nappal a rendezvény vége után lesz), így

És persze ilyenkor érkezik a Perseidák meteorraj, ami legsűrűbben szintén az utolsó napokon ékesíti az eget felettünk.

A rendezvényről további információk, interaktív térkép, itt található.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!