2008-ban egy plázát terveztek ide, ami végül sosem készült el. A kiásott munkagödörben azonban megállt a víz, és beköltözött a természet.


Több mint tíz éve áll egy békákkal, nádassal és fészkelő madarakkal teli mocsár Debrecen belvárosában, a lakóházak között - számolt be róla az RTL Híradó. 2008-ban egy bevásárlóközpontot álmodtak ide, de félbehagyták a munkát - így keletkezett a bűzös mocsár.

Az RTL Híradó már 2013-ban is forgatott a helyszínen, akkor még sokkal nagyobb volt a tó. Akkor is a lakók hívták fel a figyelmet a mocsárra, mert nem tudták mi tévők legyenek, a terület kezelője ugyanis elérhetetlenné vált.

A meder egykor munkagödör volt.

A lakók problémái azóta is ugyanazok.

„A madarak költenek itt, aztán rengeteg a szúnyog, a szúnyoglárva és hát az a rész eláztatta a háznak ezt a részét, illetve a háznak az ideeső részét” - mondta egyikük a Híradónak.

A lakók azonban már azt is kitapasztalhatták, hogy jobban járnak, ha a gödörben víz van. Ilyenkor ugyanis a mocsár benépesül, megjelennek benne a békák, amik szívesen fogyasztják a szúnyoglárvákat. Amikor viszont kiszárad, akkor a szél fújja a port.

A mostani tulajdonos a korábbi cégtől a hiteltartozásuk fedezeteként szerezte meg a területet. A Híradónak azt írták, hogy rendszeresen karbantartják a területet, például fákat vágattak ki nemrég.

A munkagödröt pont ezért nem temetik be, mert ha elindul a munka, akkor nem érné meg nekik egy újabbat kiásni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!