Különös lyukakat figyelt meg az amerikai Nemzeti Óceán‑ és Légkörkutatási Hivatal (NOAA) Okeanos Explorer kutatóhajójának legénysége az Atlanti-óceán fenekén - írja a CNET.


A szakértők sem biztosak benne, hogy mire bukkantak.

Az Okeanos Explorer csapata a Közép-Atlanti-hátságnál folytat vizsgálatot, a kutatók a tengerfeneket térképezik fel, és a helyi korall- és szivacskolóniákat dokumentálják.

A NOAA gyakran közvetíti a hajó távirányítású tengeralattjárójának merülését. A szervezet a Twitteren azt írta, szombaton több szublineáris lyuksorozatot is találtak a tengerfenéken. A szakértők nem biztosak a formációk eredetében. Bár a lyukak úgy néznek ki, mintha ember alkotta volna őket, a mellettük lévő üledékkupacok alapján valami, talán egy állat áshatta ki a mélyedéseket.

On Saturday's #Okeanos dive, we saw several sublinear sets of holes in the seafloor. The origin of the holes has scientists stumped. The holes look human made, but the little piles of sediment around them suggest they were excavated by…something.

What's YOUR hypothesis? pic.twitter.com/iGezxV9TK8

- NOAA Ocean Exploration (@oceanexplorer) July 25, 2022

A NOAA szerint hasonló lyukakat észleltek már a térségben. A formációk eredete egyelőre rejtély marad, a későbbi vizsgálatokkal talán jobban megérthetik őket.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!