Előre be nem jelentett találkozóra utazott Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök Szaúd-Arábiába, hogy Mohamed bin Szalman szaúdi koronaherceggel és Mike Pompeo amerikai külügyminiszterrel találkozzon - írja a Guardian egy izraeli kormánytagra hivatkozva.

A tisztségviselő hétfőn megerősítette a hírt, de csak annyit árult el, hogy

nagy jelentőséggel bír, hogy ez a találkozó létrejött.

A szaúdi kormány vezető tisztviselői a Wall Street Journal című amerikai újságnak szintén megerősítették hétfőn az Izraelben megjelent médiaértesüléseket.

Egyelőre nem sok információ szivárgott ki arról, hogy pontosan miről tárgyaltak a felek. A beszámolók szerint Joszi Cohen, az izraeli titkosszolgálat vezetője is Netanjahuval tartott, akinek a magánrepülője az interneten követhető adatok alapján néhány óráig volt a szaúdi Neom városában, mielőtt visszatért Izraelbe.

hirdetés

A Jediót Ahronót című izraeli újság hírportálja, a ynet meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írja, a szaúd-arábiai trónörökös nem emelt kifogást a szokatlan találkozó nyilvánosságra hozatala ellen, amelyen

a vezetők több kérdést megvitattak, köztük az Izrael és Szaúd-Arábia közötti kapcsolatok normalizálását és Iránt, de érdemi megállapodás nem született.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés