Mirkóczki Ádám szerint egy helyi közszereplőről volt szó, aki annyi adatot kér ki, hogy az már veszélyezteti a hivatal működését.


„Ha konkrét szerződést kérnek ki, akkor meg pont kitörlök olyan részeket, ami őt érdekli” - mondta egy titokban készült hangfelvételen Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere, amit az Egri Ügyek hozott nyilvánosságra csütörtökön.

A „Mirkóczki igazságbeszéde” címmel megjelent felvétel ismeretlen készítője szerint Mirkóczki egy beszélgetésben azt mondta, nem akar kiadni lényeges adatokat az önkormányzattól. A leirat szerint ezt mondja az egykori jobbikos politikus:

„Nagyjából semmit nem adnék ki, úgy vagyok vele, hogy pereljen mindenért, minden érdemi részt kiveszek belőle vagy kicsontozom úgy, hogy tessék itt van egy semmi, amivel nem tudsz mit kezdeni. Tehát például most a várnak is ez a cirkusz (…) munkadíj, ennyi. Fejezetszám… Itt a költségvetése, tessék…, és akkor nem tud mit csinálni, odaadtuk. Ja, hogy ez neked nem elég? Kit érdekel? Tehát én esetleg még ezt az irányt tudom elképzelni, hogy tegyünk is eleget meg nem is, és akkor olyan információt adunk, hogy, vagy ha konkrét szerződést kérnek ki, akkor meg pont kitörlök olyan részeket, ami őt érdekli. Hát kiadtuk, csak szerintünk, a mi jogi álláspontunk szerint az a, üzleti titok, b, személyes adat, c, mittudoménmi.”

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!