Elutasította Tiborcz István keresetét a Fővárosi Törvényszék, melyben a főpolgármester ellen indított polgári pert. Tiborcz egymillió forint elégtételt és bocsánatkérést követelt Karácsony Gergelytől, mert szerinte a múlt évi önkormányzati választási kampányban visszaélt a nevével és megsértette a becsületét a főpolgármester, amikor Tiborcz-adónak nevezett el egy adófajtát.

"Tiborcz-adó, Tiborcz-adó, Tiborcz-adó. Ezt bárhányszor leírhatom és mondhatom, mert a bíróság ma elutasította a miniszterelnök vejének keresetét. Ő igenis része a közéletnek

- írja Karácsony Gergely Facebook-oldalán.

A főpolgármester megjegyzi:

"Közben Tiborcz István apósa megtiltotta az önkormányzatoknak az ilyen adók kivetését. Pedig most lenne igazán szükség arra, hogy akik annyit kivettek a közösből, tegyenek vissza valamennyit. Egyetértek Botka László felvetésével, legyen olyan szolidaritási alap, amely a közbeszerzések nagy nyerteseitől, az oligarcháktól vár hozzájárulást a járvány és a válság kezelésének a költségeihez. Mert a városaink kifosztása nem kormányzás!"

hirdetés

A Karácsonyt képviselő ügyvéd, Schiffer András a hvg.hu-nak elmondta, hogy a bíróság megalapozatlannak találta a keresetet mind a jóhírnévhez és becsülethez való, mind pedig a névhasználati jog vonatkozásában, bár a döntés még nem jogerős.

"Az ügyvéd szerint különösen fontos volt az indoklásban, hogy

a bíróság kimondta, a közszereplői minősítést különösen befolyásolja, hogy egy jelentős ingatlanvállalkozóról van szó, akinek – mint komoly piacbefolyásolási erővel rendelkező vállalkozónak – fokozott tűrési kötelezettsége van a nyilvánosságban"

- írja a lap.



hirdetés