A kommentekben csapott össze Tibi atya és a MOL Facebook-oldala a közösségi oldalon. A vitát az Index egyik cikke robbantotta ki, amely a Tibi atya Facebook-oldalt vezető csapat egyik tagjának előadásáról készült. Tóth Máté a Közgázon beszélt az érdeklődő közönség előtt, az előadásának címe pedig "Tibi atya birodalma - brandépítés mesterfokon" volt.

Ez azt is takarta, hogy a vicces posztokat gyártó közösségi oldal csapata fogja irányítani egy hazai multi cég közösségi médiás tevékenységét, amihez a cikkíró a következőt fűzte hozzá:

„Én nagyon bízom a MOLban vagy az OTP-ben, őket biztosan követném minden csatornán, ha megszavaznák a bizalmat Mátééknak.”

Úgy tűnik, a riportot olvasta a MOL Facebook-oldalát irányító csapat is, mert fontosnak tartották, hogy a Facebookon megosztott cikk alatt hozzászóljanak a dologhoz:

"For the record: nem mi leszünk, a Tankcsapdának már átadtuk egyszer, de Tibi Atya/Máté nehezen illeszthető a brand-értékrendünkbe"

- írták egy kommentben egy kacsintós emojival a végén, amire már csaknem 2000 reakció érkezett.

Ezt Tibi atya sem hagyta annyiban, jött is a válasz, szintén kommentben:

"Ez kifejezetten imponál: attól a brandtől, aminek az élén egy nemzetközi körözés alatt álló maffiózó és oligarcha regnál, dicséret vállalhatatlannak lenni. For the record: mi illeszkedik nálatok? A kilencvenes évek olajleszámolásai, a horvát kenőpénzek vagy a régió legdrágább üzemanyagárai?"

- vágtak vissza.

A MOL reakciója sem maradt el, szöveg helyett azonban csak egy animációt osztottak meg, amelyen angolul, magyarra lefordítva ez olvasható: "Meg akarsz bántani?"

A kommentháborút láthatóan a többi hozzászóló is élvezte. Többen bele is álltak a vitába, mások viszont csak izgatottan olvasták a két fél reakcióit.