A 28 éves férfi épp az apjával rakott rendet a házban hétfő éjszaka, amit nemrég meghalt nagymamájától örököltek.


Hétfő éjszaka betörőnek néztek és agyonlőttek egy férfit az ohiói rendőrök, miközben a családja szerint csak nemrég elhunyt nagymamája házát takarította ki, írja a BBC. Joe Frasure másnap a kórházban belehalt sérüléseibe. A hozzátartozók azt követelik, hogy hozzák nyilvánosságra a rendőrök testkameráinak felvételeit.

A rendőrségi beszámoló szerint nem sokkal éjfél előtt érkeztek meg Wyoming városában arra a címre, ahonnan egy lehetséges betörést jelentettek. Az épület mögött két férfit találtak, akik közül a később lelőtt 28 éves férfi nem reagált a rendőrök utasításaira, ehelyett inkább a furgonnal próbált menekülni. Az még nem derült ki, hogy Frasure eleve a kocsiban ült, amikor rajtuk ütöttek a rendőrök, vagy az eljárás közben szállt be a járműbe.

A rendőrség később a másik férfit Joe Frasure apjaként azonosította.

A lelőtt férfi családja szerdán a wyomingi rendőrség előtt tüntetett a történtek miatt. Frasure testvére szerint öccsét tarkón lőtték, ami szöges ellentétben áll a rendőrségi jegyzőkönyvben leírtakkal. A család szerint csak a testkamerák felvételeinek nyilvánosságra hozása tisztázhatja, hogy mi is történt pontosan hétfő éjszaka.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!