Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Hetek óta ez a trükkös feladvány tartja lázban a világ internetezőit. A tapasztalt felnőttek csak vakargatják a fejüket, hogy vajon mi lehet a megoldás, viszont a gyerekeknél kicsit másabb a helyzet. Kiderült, hogy a gyerekek 80%-a könnyen meg tudta oldani a feladványt.

Na de ennyi kedvcsinálónak elég is lesz, nézzük is a feladványt: a rejtély egyszerű: merre megy a képen látható iskolabusz?

Ne siess, ne kapkodj, jól figyeld meg a képet, koncentrálj a részletekre! Na, rá tudsz jönni?

Mit válaszolnál? Jobbra vagy balra tart az iskolabusz?

Ha a válaszod az volt, hogy balra tart, akkor gratulálunk, helyes! Rögtön mondjuk is, hogy miért.

Annyira magától értetődő dolgon múlik a helyes válasz megfejtése, hogy a legtöbben észre sem veszik: a képen látható busz ajtaja nem látható, ami azt feltételezi, hogy a másik felén van, tehát az a busz járda felőli oldala. Ennek értelmében a busz balra tart.

De roboghat a busz jobbra is?

Adott országoktól függően igen, hiszen az Egyesült Királyságban, Máltán, Cipruson, Ausztráliában, Dél-Afrikában, és a Karib-térségekben fordított közlekedési szabályok érvényesek.

A The Conversation lap szerint a fiatalabbak azért szúrhatják ki hamarább az árulkodó jeleket, mert a mindennapjaikba kevésbé vannak beépülve a beidegződött szokások. A gyermeki agy csak azzal foglalkozik, amit a képen lát, és mivel buszajtónak se híre se hamva ezért egyből rájönnek, hogy a felszállás a túloldalon történik és ezért a busz balra tart.

Ugye milyen beugratós feladvány? Gyorsan teszteld le a családtagjait logikáját, hogy ők mennyire képesek észrevenni a részletekben rejtőző információkat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!