Még meg sem jelent, csak jövő hónapban érkezik Az éhezők viadala előzményeit feldolgozó regény, de a Lionsgate máris bejelentette, hogy a kötetet filmre adaptálják. Suzanne Collins új regénye a The Ballad of Songbirds and Snakes (Énekesmadarak és kígyók balladája) címet viseli, és május 19-én jelenik meg angol nyelven.


Az eredeti trilógia kötetei több tízmillió példányban keltek el, négy filmet készítettek belőlük Jennifer Lawrence főszereplésével, melyek összesen majdnem hárommilliárd dollárt hoztak globálisan. A tervezett előzményfilmben Collins executive producerként működik közre, a forgatókönyvet Collins szinopszisa nyomán az Oscar-díjas Michael Arndt írja, a rendezői székben Francis Lawrence ül majd, aki a négy eddig film közül hármat rendezett, és Nina Jacobson is visszatér producerként az alkotók közé Brad Simpson mellett.

Joe Drake, a Lionsgate elnöke már tavaly, a könyv beharangozásakor bejelentette, hogy a stúdió folyamatos kapcsolatban áll az írónővel. A produkció előkészítése azonban egyelőre leállt a koronavírus-járvány miatt, a szereplőválogatás sem kezdődött el és a bemutató dátumát sem tűzték ki. A disztópia Panemben, egy kitalált világban játszódik, és a 18 éves Coriolanus Snow áll a középpontjában, akiből a trilógiában megismert későbbi elnök lesz. A filmekben az idős elnököt Donald Sutherland játszotta.

Kiemelt kép: Lionsgate


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!