Összesen 75 helyszínt foglalt le ingyen az állam a Szent István-napi ünnepséghez, a főváros csak az Andrássy út használatáért 62 millió forintot kérhetne el. Metálturulos felvonulás azonban nem lesz idén.


Összesen 75 helyszínt foglalt le ingyen az állam a Szent István-napi ünnepséghez. Budapest csak az Andrássy út használatáért 62 milliót számlázhatna, de nem teheti - írja a Népszava.

Tarlós István főpolgármestersége idején még szükség volt arra, hogy a városvezetés rábólintson az engedélykérelemre, most azonban az államnak már elég 60 nappal előtte bejelentenie az igényét.

Ráadásul az eredeti törvényi rendelkezésben szereplő világörökségi helyszíneken túl egyéb közterületekre is érvényes mindez.

Az MRÜ június 2-i fővárosi önkormányzatnak írt leveléhez csatolt melléklete alapján legtovább az Andrássy útnak a Dózsa György úttól a Bajcsy-Zsilinszky útig terjedő szakaszára tartanak igényt, ezt egészen szeptember 4-ig foglalták le, de a mellékletben szereplő többi közterület foglalása is legalább egy hétre szól.

A lap arról is ír, hogy az idei évben sem lesz a két évvel ezelőttihez hasonló felvonulás az Andrássy úton, ahol emlékezetes módon egy óriási metálturult vonszoltak testfestett férfiak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!