Pálinkás József őrültségnek és gigantománnak nevezte az akkumulátorgyár-beruházási hullámot. Szerinte azért kényszerül erre a kormány, mert már csak így tud külföldi tőkéhez jutni az uniós pénzek elapadása után.


Őrültségnek és gigantománnak nevezte az elmúlt időszakban tapasztalható akkumulátorgyár-beruházási hullámot Pálinkás József a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában.

Az első Orbán-kormány oktatási minisztere szerint az elhasznált akkumulátorokat majd a gyártó országnak kell feldolgoznia, ez pedig ismét óriási energia- és vízmennyiséget igényel, ráadásul a folyamat sokkal veszélyesebb, mint maga a gyártás.

- szállt bele az Orbán-kormány politikájába.

Az MTA korábbi elnöke szerint csak azért jelentenek be újabbnál újabb idetelepülő akkumulátorgyárakat, mert ez maradt az egyetlen olyan beruházási forma, ami külföldi tőkét tud Magyarorszégra hozni az uniós pénzek elapadása után.

- mondta.

Az atomfizikus végzettségű Pálinkás Paks 2 kapcsán is elmondta a véleményét, szerinte az oroszok helyett érdemesebb lenne az amerikaiakkal vagy a franciákkal együttműködni, mivel sokkal megbízhatóbbnak tartja őket.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!