Jevgenyij Prigozsin azt mondta, már csak napokra elegendő lőszerük maradt. Belebegtette, hogy kivonja a harcosait Bahmutból, ha nem kapják meg a szükséges lőszereket.


Ismét nyíltan bírálta az orosz katonai vezetést Jevgenyij Prigozsin, a hírhedt zsoldossereg vezére, mondván, hogy szerintük az Ukrajna elleni háború rendben zajlik, pedig a valóságban közel sincs így.

Egy háborúpárti katonai bloggernek adott, szombaton közzétett videóinterjújában Jevgenyij Prigozsin azt mondta, naponta ezrével találják meg orosz katonák holttesteit, miközben a hadsereg nem biztosít számukra elég lőszert – írja a The Daily Beast.

Hozzátette, a valósággal szembemenve a Kreml megtéveszti az orosz lakosságot azzal, hogy elhiteti, az Ukrajna elleni háború rendben zajlik. Prigozsin kijelentette, be kell fejezni az orosz emberek átverését, és komolyan kell venni az ukrán ellentámadás lehetőségét, amivel szerinte senki sem törődik.

Prigozsin azt is elárulta, hogy kritikus hangvételű levelet írt Szergej Sojgu orosz védelmi miniszternek. Ebben belebegtette, hogy kivonja a harcosait Bahmutból, ha nem kapják meg a szükséges lőszereket.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!