Tekashi 6ix9ine április elején jött ki a börtönből, miután az asztmája miatt a veszélyeztetett csoportba tartozik a koronavírus idején. A rapper nem sokat gondolkodott azon, mivel töltse az idejét a házi őrizetben, és kiadott egyből egy számot, amihez klipet is forgattak. A Goobát kevesebb mint két hét alatt közel kétszázmillióan nézték meg a YouTube-on, de a Billboard listáján mégsem szerezte meg az első helyet. Justin Bieber és Ariana Grande jótékonysági célokat szolgáló Stuck With U című száma tarolt, de 6ix9ine szerint csalás áll a győzelem mögött - foglalta össze a sztorit a Guardian.


A rapper azt állítja, hogy Bieber és Ariana közös menedzsmentje az utolsó pillanatban vásárolt harmincezer példányt a számból, hogy meglegyen az első hely, míg a Gooba eladásainál nem stimmelnek a számok (egy részüket kihagyták az összesítésből). Így csak a harmadik helyet tudta megszerezni.

Bieber hangsúlyozta az Instagramján, hogy ha egy kártyával öt vagy annál több alkalommal vásárolnak meg egy számot, az kimarad a toplisták adataiból, amiért a Nielsen a felelős.

Mindenkit, aki elégedetlen a helyezésével az eheti toplistán vagy azzal tölti az idejét, hogy lejárassa a keményen dolgozó nőket (és valamiért csak a nőket), arra kérnék, hogy nézzen kicsit magába!

- írta Grande konkrét címzett nélkül.

Tekashi69 szemét az is szúrhatja, hogy míg az ő számát majd' kétszázmillióan nézték meg a YouTube-on, addig az adománygyűjtő Stuck with U jelenleg 43 millión áll. A hivatalos adatok szerint Bieberék otthonmaradós, koronavírusos, romantikus számát 28,1 millian streamelték, 26,3 milliószor adták a rádiók Amerikában és 108 ezerszer töltötték le. Ezzel szemben a Goobát 55,3 millian streamelték, 172 ezerszer játszották a rádiók és 24 ezer példány kelt el belőle. A rapper egy hivatalos, emailes bizonyítékra támaszkodik, ami a lista megjelenése előtt jósolta meg, hogy milyen eredményekre lehet számítani: ekkor még az ötödik helyen állt a Stuck With U, aztán az utolsó pillanatban érkezett még 60 ezer eladott szám, amiből Tekashi69 szerint 30 ezer bunda, saját maguk vették meg a dalukat. Bieber erre azt reagálta, hogy egészen az utolsó pillanatig nem kommunikálták az eladásaikat, és "ezt hívják stratégiának".

Kiemelt kép: Shareif Ziyadat/WireImage


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!