Szeptember 12-én, csütörtökön, 13:38-kor, Zugló megállóhelyen egy tehervonat elütött egy fiatal nőt. A balesettel kapcsolatban rendőrségi vizsgálat van folyamatban, írja a MÁV a honlapján.

A baleset az állomáson folyó peronfelújítás kordonnal elkerített munkaterületén kívül, korábban elkészült és az utasforgalom számára átadott helyszínen történt, írják. "A kivitelezés miatt a szakaszon sebességkorlátozás van érvényben, 80 km/óra helyett 40 km/órával mehetnek a vonatok. Az elsődleges vizsgálatok alapján

a tehervonat a lassújelet betartva közlekedett.

A peronfelújítás során a biztonsági sáv a jelenleg érvényes szabályok szerint a meglévő, régi 80 cm-ről 110 cm-re emelkedik. A baleset helyszínén ennek a biztonsági sávnak a növelése már megtörtént, hiszen ezen a részen a vállalkozó már befejezte a felújítást."

Kiderült többek között az is, hogy csúcsidőn kívül történt a baleset, néhány utas várakozott csak a helyszínen. A hangos utastájékoztató rendszeren

a vonat érkezése előtt 3-5 perccel többször elhangzott, hogy a megállóhelyen hamarosan vonat halad át,

áll a közleményben.

Flóris István, a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet főigazgató-helyettese közleményben tájékoztatott a fiatal nő állapotáról.

14 óra 40 perckor vitték be a mentők súlyos, életveszélyes koponya-, mellkas-, hasüregi és végtagsérülésekkel a traumatológiai intézetbe. Állapotát átmenetileg sikerült stabilizálni, csütörtökön életmentő műtéti beavatkozásokat végeztek el rajta. Most az intenzív osztályon kezelik, állapota továbbra is válságos.

A rendőrség is vizsgálja a gázolás körülményeit.