Immáron harmadik évadját tapossa az Apple TV+ egyik legsikeresebb sorozata, ami még mindig friss és szórakoztató. Hogyan lehetséges ez?

Azoknak, akik nem ismerték korábban a sorozatot, egy rövid bemutatással kezdem: Ted egy sikeres amerikaifutball-edző, a világ egyik legtürelmesebb és legkedvesebb embere, azonban a feleségével nem tudták megoldani magánéleti problémáikat, és válásig fajult a dolog. Ekkor kap egy állásajánlatot Angliából, egy focicsapat keres magának új edzőt, és ő kapott az alkalmon, hogy elutazzon a válás elől a világ másik végére.

Ebből áll az első évad, ismerkedés a karakterrel, tipikus szárazra vetett hal felállás. Majd kiderül, Tedet azért hozták a futballklubhoz, hogy elbukjon, de a pozitív hozzáállásával és kedvességével mégis sikerült szinte minden akadályon felülkerekednie. Ez így leírva giccsesen hangzik, de azt kell mondanom, nem az. A készítők belőttek egy nagyon különleges „feel good” hangulatot, amilyet nagyon régen láthattunk.

A főszereplők castingja tökéletes lett, Jason Sudeikis elképesztően szeretetreméltó Ted Lasso szerepében, legjobb barátja az egyik író maga, Brendan Hunt, a szakállas névtelen segédedző, aki cipeli hátán a csapatot, és támogatja Lassót mindenben. Az AFC Richmondnál is zseniális figurák vannak: Phil Dunster, Nick Mohammed, Juno Temple mind-mind remekelnek a szerepeikben.

Jeremy Swift imádnivaló Leslie Higgins szerepében, aki a klub kommunikációs igazgatója (DoC) és a főnök asszisztense. Az utóbbi időben a Ted Lasso majdnem mindent megnyert, amit egy sorozat megnyerhetett: Emmy, Golden Globe stb. Kritikailag és nézettségileg is hatalmas siker, ami köszönhető az említett castingnak és a hihetetlen alkotógárdának.

A készítők között találunk egy igazi nagyágyút is: Bill Lawrence hozta el nekünk a kiváló Dokik sorozatot, ami minden idők egyik legjobb sitcom-ja. Rajta kívül a másik két író is tehetséges, Joe Kelly és a már említett Brendan Hunt. Nagyon jól együtt dolgoznak, az alaptéma is közel áll a szívemhez.

Természetesen le van egyszerűsítve minden, és gyakorlatilag egy fantasy, ami történik a képernyőn, nem sport, de nagyon szórakoztató. Az egész felállás vicces, a szövegkönyv elsőrangú, a karakterek bűbájosak, és nem zárkóznak el a komorabb témáktól sem, mint a mentális egészség vagy családi tragédiák. Egyébként szereplőinknek ezek a problémák nem csak akadályok, amiket legyűrnek pillanatok alatt és lépnek tovább, hanem komoly törések az életükben,

Akik ismerték a Dokikat, azok tudhatják, hogy Lawrence előszeretettel pendíti meg a szív húrjait, miközben próbálja humorral oldani a feszültséget. Nem véletlenül nyert annyi díjat már élete folyamán, igazi profi író.

A harmadik évad ott kezdődik, ahol a második abbamaradt. Elkezdődnek az AFC Richmond (Ted csapata) Premier League küzdelmei, miután az első évad végén kiestek onnan. Fő konfliktus: Nick Mohammed Nathan Shelley-je átáll a sötét oldalra. Elárulja főszereplőinket, és ő lesz az egyik konkurens Premier League csapat vezetőedzője. Nem is akármelyik csapaté, a West Ham Unitedé, akik itt, mint bajnokesélyes csapat szerepelnek, miután megvette őket egy gazdag üzletember, Ted csapatának volt tulajdonosa. Ez is egyébként a „mese” kategória, a West Ham maximum erős középcsapatnak tekinthető, csak gondolom őket sikerült leigazolni, mint „ellenségképet”.

Alapból is zseniális lóti-futi volt az előző évadokban, majd előlépett segédedzővé a második évadra, hogy ő legyen végül a főgonosz. Már-már anime forgatókönyv lehetne a Ted Lasso legújabb szériája, emellett pedig megmarad kedvesnek és bájosnak.

Lawrence nagyon ért ahhoz, hogy a szövegkönyv hihetetlen sebességgel pörögjön, sok esetben a poénok gyakorlatilag elszáguldanak mellettünk és második-harmadik nézésre lehet csak az apró vicceket, utalásokat elkapni.

nem hinném, hogy megnyernék az angol elsőosztályt, mert azt egy ilyen kiscsapatnak szinte lehetetlen, de valami kupát várok a vitrinbe. Egy biztos: Ted Lasso sokak szívét megnyeri majd. Aki eddig nem ismerte a sorozatot, annak csak ajánlani tudom, aki pedig elfelejtette volna, hogy most jön majd ki a harmadik évad, számukra jelezném, hogy

Biztos vagyok benne, hogy Lawrence kihozza a maximumot a csapatából, és amíg Jason Sudeikis bírja szuflával, mint Ted Lasso, addig találkozni fogunk ezekkel a remek karakterekkel ebben a csodálatos kis foci-fantasyban.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!