Sokan nem is sejtik, hogy a wc-re vitt telefon súlyos egészségügyi problémát is okozhat hosszútávon.


Nem újdonság, hogy sokan megpróbálják elfoglalni magukat valamivel a vécén. Régen is hagyomány volt újságot vagy könyvet vinni, de az elmúlt években a technológia fejlődésével ezeket a legtöbben a telefonra cserélték.

Egy, a NordVPN készített tanulmány szerint a megkérdezett 9800 személy 65 százaléka válaszolta azt, hogy magával viszi telefonját a vécére.

A vizsgált országok közül pedig Spanyolország végzett az élen, ott a megkérdezettek csaknem 80 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a mobiltelefonját arra használja, hogy lekösse magát.

Arra viszont ügyelni kell, hogy mennyi időt töltünk a WC-n a telefont nyomkodva, mert az akár egészségügyi problémákhoz is vezethet.

– mondta Dr. Roshini Raj, a NYU Langone gasztroenterológusa.

Az orvos hozzátette, hogy ha huzamosabb ideig ül valaki a WC-n, az aranyérhez, sőt néha megduzzadt vénákhoz is vezethet, amik erős fájdalmat okozhatnak.

De az orvos arra is figyelmeztetett, hogy ennek veszélye a WC kialakításától is függhet. Nem érdemes sok időt időzi a wc-n, ha a hátfó felünk lejjebb helyezkedik el, mint a combunk, mert nagyobb nyomás helyeződik az ott található erekre.

Az orvos azt is elárulta, hogy sok embert látott már, akik különféle betegségeket kaptak el a miatt, mert fürdőszobájukban nem volt megfelelő a higiénia.

Úgyhogy érdemes kétszer is meggondolni, hogy valóban itt érdemes-e itt időzni - hívta fel a figyelmet az Unilad.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!