Mentős, vigyél el engem valahová! - kiabálta a mentősök felé. Ezt persze ők megtagadták, ezért begorombult a 27 éves férfi.


Vádat emelt egy 27 éves férfi ellen a Szerencsi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt – írja az Ügyészség honlapja.

A férfi ittas állapotban odament az útkereszteződésben parkoló mentőautóhoz Bekecsen, és azt kiabálta a sofőrnek, hogy „mentős, vigyél el engem valahová”.

Ezután a mentőtiszt kiszállt és arrébb tolta a férfit, aki lefeküdt az útra, és azt kiabálta, hogy őt gyomorszájon vágták, valamint tovább szitkozódott. Ezután felállt, odament a mentőautóhoz, kezében egy üdítős üveget tartva. A mentős az autó és a vádlott közé állt, hogy az üveget ne tudja a mentőhöz dobni, a férfi viszont kikerülte a mentőautót, visszafordult és mintegy 3 méter távolságból hozzávágta, a bal combját találva el.

A férfi értesítette a rendőrséget, erre az elkövető megpróbálta őt fellökni, sikertelenül. A vádlott a kiérkezett rendőrök jelenlétében is tovább szidalmazta a mentőst, bántalmazni akarta, odarohant hozzá, a rendőrök csak testi kényszer alkalmazásával tudták megfékezni.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!