Anyák Háza, számtalan innovatív terápia és speciális táborok beteg gyermekek és szüleik számára. Csak egy pár dolog, amin a Bethesda Kórház Alapítványa évek óta fáradhatatlanul dolgozik. Cikkünkben bemutatjuk munkájukat, hogy legyen még időd adód 1%-ával támogatni őket, május 22-ig!

Minden szülő álma egy olyan gyógyító intézmény, ahol minden a gyerekekről, a családról szól, ahol magas szakmai színvonalon, közösségben gyógyítanak. Ez a Bethesda Gyermekkórház. Bár nevében gyermekkórház, tevékenységük messze túlmutat azon, amit köznyelvi értelemben ez a szó jelent. A Városliget tőszomszédságában a mentális zavarokkal küzdő gyerekek ugyanúgy kaphatnak segítséget, ahogy a súlyos égéssérültek.

Az ő munkájukat hivatott segíteni a Bethesda Kórház Alapítvány, ami számtalan szívmelengető kezdeményezést is támogat. Cikkünkben az ő tevékenységüket mutatjuk be!

Több, mint egy kórház

Az alapítvány elsődleges feladata, hogy a gyógyító munkát segítse azoknak a műszereknek és orvosi eszközöknek a finanszírozásával, amelyekre a kórháznak szüksége van, de nem tudja beszerezni. Fontos missziójuk továbbá a családbarát környezetet kialakítása, speciális terápiák (miniló, kutya, művészet-) támogatása, a munkatársak képzése és beteg gyerekek táboroztatása.

Anyák Háza

A Bethesdában működik az Égéssérült Gyermeket Gyógyító Országos Központ, ahol évente 3000 égéssérült gyermeket látnak el. Ez azt jelenti, hogy ide az ország egész területéről olyan gyermekek kerülnek, akik súlyosabb égési sérülést (forrázás, lakástűz, háztartási baleset) szenvedtek. Az alapítványban dolgozók pedig arra törekednek, hogy egy családtag, szülő folyamatosan a sérült gyermek mellett lehessen. Ezért egy, az udvaron álló épületük egy szintjét Anyák Házává alakították át, ahová a hozzátartozó szülőket fogadják be arra az időre, amíg a gyermekük az osztályon gyógyul.

Nyári táborok

Nyári táboraikkal reményt, sorstárs közösséget biztosítanak a náluk betegeskedő gyermekeknek. Táboroztatnak epilepsziás, cukorbeteg, asztmás, égési sérült, rehabilitált, túlsúlyos gyermekeket, speciális programokkal. Ezt ingyenesen, az alapítvány által teszik lehetővé a gyerekek és hozzátartozóik számára.

Ezen felül külön-, illetve délutáni programokat szerveznek a pszichoszomatikus osztályon kezelt kis betegeiknek, amelyeket szintén az alapítványon keresztül finanszíroznak. Szállítják, utaztatják őket a kis busszal.

Miniló a kórházban? Igen!

Ahogy a videóban látjátok, a gyerekekért minden tabut ledöntenek! Mindezt már negyedik éve finanszírozza az általatok felajánlott adó 1%-okból. Alapítványuk ebben az évben 3,5 millió forinttal támogatta a minilovas segítőprogramot, amivel mosolyt tudnak csalni a beteg gyermekek számára.

Nagyon különleges élmény-, hogy olyan gyermekeket is el tudnak érni ezzel a terápiával , akik súlyos idegrendszeri sérülést szenvedtek el. Megnyílnak, elkezdenek kommunikálni, mosolyra nyílik az ajkuk, akik addig magukba roskadva ültek.

Szülők, akiknek gyermekeik a kórház lakói (voltak), így nyilatkoztak a Bethesdáról:

"A Bethesda MINDEN munkatársa fantasztikus munkát végez! Értik a dolgukat, figyelmesek, kedvesek, türelmesek. Mindent megtesznek, hogy a gyerekek és a szülők ijedtségét és szorongását oldják. Amíg ott voltunk bohócdoktorokkal és terápiás minilóval is találkoztunk, az édesanyák mentálhigiénés szakemberrel beszélgethetnek. Úgy gondolom, ami emberileg és szakmailag megtehető, azt itt meg is teszik. Továbbra is sok erőt kívánok ehhez a példaértékű munkához!"

"Két éve kaptuk meg hirtelen a semmiből a sokkoló hírt, hogy a hét hónapos babánk súlyos, gyógyíthatatlan betegségben szenved. Soha nem gondoltam, hogy létezik ekkora fájdalom a világon, mint amit akkor éreztem, és az utána következő hónapok és másfél év az elhúzódó epilepsziás rohamokkal, mentő hívásokkal, kórházi látogatásokkal és fejlődésbeli lelassulással csak fokozta a szenvedést és fájdalmat. A Bethesda Gyermekkórház Neurológiai osztálya azonban minden egyes alkalommal megértően, türelemmel és hihetetlen szakértelemmel bánik velünk. Mindig azt érzem, hogy a lehető legjobb helyre kerültünk. Régen féltem a kórházaktól, és most is igyekszem távol maradni, de ha a Bethesdába megyünk, mindig tudom, hogy nyugodt lehetek."

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!