A szervezet szerint ha egy iskolában nincs elég vagy megfelelő végzettségű pedagógus, az sérti a tanulók oktatáshoz való jogát.


Lehetséges pert indítani a kirúgott tanárok és a tanárhiány miatt! – írja csütörtöki Facebook-bejegyzésében a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ). A szervezet ingyenes jogi segítséget ajánl a szülőknek.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, szerdán három budapesti középiskola újabb nyolc tanárát rúgták ki, mert korábban részt vettek polgári engedetlenségi akciókban. A diákok válaszul már szerda estére tüntetést szerveztek a Belügyminisztérium épülete elé,

a legfrissebb bejegyzésük szerint.

A diákok is több akciót szerveztek csütörtök reggelre: tüntetésekkel és ülősztrájkkal álltak ki a kirúgott tanárok mellett.

A szerdán kirúgott nyolc pedagógus közül hatan a budapesti Karinthy Frigyes Gimnáziumban dolgoztak. Az igazgató emiatt rendkívüli tanítási szünetet rendelt el, mert „az intézmény jogszabályban előírt működtetése ezen a két napon előreláthatólag nem lesz lehetséges”.

A TASZ már szerdán azt írta, hogy elfogadhatatlannak tartják, hogy a Belügyminisztérium ismételten felmentett több pedagógust, akik polgári engedetlenkedtek, ezért ingyenes jogi segítséget ajánlottak valamennyi érintett tanárnak.

A szervezet csütörtöki bejegyzésében viszont már azt fejtegetik, hogy lehetséges pert indítani a kirúgott tanárok és a tanárhiány miatt.

– írták a bejegyzésben.

A TASZ ez ügyben is ingyenes segítséget és képviseletet nyújt az érintetteteknek, és hozzátették, hogy keressék őket bátran, akik szülőként szeretnék perre vinni a tanárhiány ügyét.

Mint írták, sok mindenen múlik, hogy érdemes-e megindítani egy ilyen pert, illetve mi a siker esélye, ezért minden tanuló esetét egyedileg kell látniuk.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!