A fideszes jelölt pontosan ugyanannyi voksot kapott vasárnap, mint az előző választáson, amit meg kellett ismételni. Az ellenzéki Fürj Csaba viszont nagyot nyert.


Időközi önkormányzati választásokat tartottak vasárnap Pécs 15. számú egyéni önkormányzati választókerületében, mivel június 9-én szavazategyenlőség alakult ki, így a törvények értelmében a voksolás eredménytelen lett. Mint a Telex írja,

A Fidesz jelöltje, Kővári János szinte pontosan ugyanakkora arányú támogatottságot tudott maga mögé állítani, mint júniusban, vagyis 36,99 százalékot szerzett. Fürj Csaba, aki a Péterffy Attila Pécs Jövőjéért Egyesület színeiben indult, a voksok 58,82 százalékát kapta.

Kővári a vasárnapi időközi választáson mind a hat szavazókörben alulmaradt, és a Mi Hazánk sem tudott érdemben beleszólni a választás kimenetelébe a maga 2 százalék körüli eredményével.

Péterffy Attila, Pécs ellenzéki polgármestere ugyan júniusban nagy többséggel nyerte újra a választást, de az ellenzék azóta elvesztette korábbi stabil többségét a közgyűlésben. Ezen az sem változtat, hogy az emberek Fürjnek szavaztak bizalmat a Kertváros nevű lakótelepen.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!