A főpolgármesteri tisztség után a miniszterelnök tanácsadójaként folytatja Tarlós István. Az Indexnek részletesen beszámolt arról, hogyan éli meg a választás eredményét és még azt is elmondta, mit vitt magával a városházáról.

Tarlós elmondta: új munkájának köszönhetően többet fog aludni, ami napi akár 2-3 óra pluszt is jelenthet. Hozzátette: nem csalódott a választás eredménye miatt, mert az ellenzéki összetételű közgyűlés és a kormány nem túl jó kapcsolata miatt neki már megoldhatatlan feladat lett volna 70 évesen a város vezetése. Hozzátette:

elismeri, hogy követett el hibákat a kampány során, melyek között az egyik, hogy nem vitázott Karácsonnyal.

Távozásakor könyveit, és néhány személyes emléktárgyat vitt magával egykori irodájából, például New York volt polgármesterének, Rudy Giulianinak egy dedikált könyvét, vagy a Michael Bloomberggel a Columbia Egyetemen készült közös fényképet.

hirdetés

- A bejárati ajtó mellől a névtáblát ugyancsak magamhoz vettem – mondta a portálnak Tarlós István, hozzátéve: az irodája falán lógó képeket visszaadta a múzeumnak.

A volt főpolgármester elárulta: a névtáblát otthon a szerszámos kamrájába tette, "hátha egyszer valamelyik unokája kíváncsi lesz rá".