Az áldozaton sürgős műtétet kellett végrehajtani. Az elkövető felfüggesztett börtönnel és pénzbüntetéssel megúszta az esetet.


Súlyos testi sértés miatt egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek Pécsen egy férfit, aki kétszer is tarkón lőtte légpuskájával a szomszédját tavaly májusban, mert zavarta a permetezés - közölte a Pécsi Törvényszék.

A férfi 2022. május 14-én délután a vármegyeszékhely közelében található zártkerti ingatlanjában volt, amikor szomszédja a saját kertjében motoros gépével permetezni kezdte szőlőjét.

Bár az áldozat észlelte, hogy megsérült a tarkóján, folytatta a permetezést, mert azt gondolta, a sérülést egy felpattanó kavics okozta. Amikor azonban ismét háttal állt, a légfegyverrel újra tarkón lőtték. Miután a második seb jobban vérzett az elsőnél, a férfi abbahagyta a permetezést és Pécsre autózott sürgősségi ellátásért.

A járásbíróság a vádlottat súlyos testi sértés miatt egy év börtönre és 150 ezer forint pénzbírságra ítélte, továbbá az eljárás során lefoglalt puskájának elkobzását rendelte el. A büntetést három év próbaidőre felfüggesztették, az ítélet jogerős.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!