Szerdán az előkészületi üléssel megkezdődött a Pesti Központi Kerületi Bíróságon annak a szexuális erőszakkal, súlyos testi sértéssel és kifosztással vádolt szomáliai férfinak a büntetőpere, aki meg akart erőszakolni egy 25 éves egyetemista lányt a bulinegyedben - írja a 24.hu.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság közleményében azt írják: a vádirat szerint a férfi 2020. január 21-én éjjel udvarolni kezdett egy nőnek egy erzsébetvárosi szórakozóhelyen, majd felajánlotta neki, hogy hazakíséri. Az út során megpróbálta megerőszakolni a nőt, de egy járókelő közbelépett. A vádlott ezután a nő védelmére kelő férfit is bántalmazta, majd a nő telefonját magához véve elmenekült a helyszínről.

A fentieken kívül a szomáliai férfi még az elfogását megelőzően legalább egy adag marihuánát is szerzett, amelyből fogyasztott is.

A szerdai előkészítő ülésen a férfi nem ismerte be bűnösségét és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról sem, ezért a bíróság tárgyalásra tűzte az ügyet. A bizonyítási eljárás a vádlott meghallgatásával kezdődött és 2021. január 20-án tanúmeghallgatással folytatódik majd.



hirdetés