A baleset következtében a gyalogos is maradandó fogyatékosságot eredményező súlyos sérüléseket szenvedett.


Tagadja a tettét az a férfi, aki 2019-ben a piros jelzés ellenére lelépett egy motoros elé a Blaha Lujza téren és ezzel halálos balesetet okozott - derül ki a Fővárosi Törvényszék sajtóközleményéből. A férfit gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják, a pere csütörtökön kezdődött el az előkészítő üléssel

A vádirat szerint a férfi

A közlemény szerint a motoros férfi „súlyos sérüléseinek kórházi kezelése során kialakult egészségügyi állapota miatt” 2020. október 2-án meghalt. A baleset következtében a gyalogos is maradandó fogyatékosságot eredményező súlyos sérüléseket szenvedett el.

A motoros és baleseti sérülései és halála között közvetlen okozati összefüggés áll fenn.

A Fővárosi Törvényszék azt írja, hogy

A bíróság így tárgyalásra utalta az ügyet, amit nyomban meg is kezdett. A gyalogos férfi a meghallgatása során nem tett vallomást, személyi körülményei kapcsán azonban nyilatkozott. Ezen felül a bíróság a tárgyaláson iratokat ismertetett, köztük szakértői véleményeket és tanúvallomásokat olvasott fel.

Az eljárás július 7-én többek között tanú és szakértő meghallgatásával, kamerafelvételek megtekintésével folytatódik. Mint írják, ezen a napon határozathozatal is várható.

A balesetről korábban az ügyészség tett közzé egy videót.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!