A. Tibort a karate szakszövetség végleg eltiltotta az oktatástól, a fekete övét sem viselheti tovább.


Az 56 éves karateedző, A. Tibor tagadta a bűnösségét abban az ügyben, amely július 11-én történt Szolnokon, amikor

tudta meg a 24.hu.

A férfi azért bántalmazta a gyereket, mert az nem akart felmenni a kalandpark mászó részére. A kihallgatása során viszont nem ismerte el bűnösségét.

Az ügyészség szóvivője, Ocsovai Ágnes elmondta, hogy a gyanúsított a folytatólagos kihallgatása során nem ismerte el a bűnösségét, és tagadta, hogy szándéka bármilyen sérelem – akár pszichikai, akár fizikai – okozására irányult volna. A gyerek szerencsére nem szenvedett sérülést, de az eset így is országos felháborodást váltott ki.

egyesületét, a Yakuzák Sportegyesületet pedig kizárták a szervezetből.

Július 17-én az edző a honlapján bocsánatkérést tett közzé:

„Mindent megteszek, hogy az igazságszolgáltatás munkáját támogassam, és

és minden tettemmel igyekeztem jóvá tenni a jóvátehetetlent. Ezúton kérek bocsánatot a szülőktől is, melyet nem remélek”

– írta.

Hangsúlyozta, hogy nem fordulhat elő olyan eset, amikor egy felnőtt bántalmaz egy gyereket, és a kormány felelőssége, hogy az ilyen emberek ne szervezhessenek táborokat.

Július 29-én a rendőrség kiskorú veszélyeztetésével gyanúsította meg a karateedzőt, majd az igazságügyi orvosszakértői vélemények alapján súlyos testi sértés bűntett kísérletével is.

Mivel A. Tibor és ügyvédje csak augusztus végén vették át az iratokat, szeptember végéig van lehetőségük észrevételeiket és indítványaikat megtenni. Így vádemelés legkorábban szeptember 27-e után várható.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!