Nem mindennapi kampánnyal vezetik fel a negyedik Budapest Art Weeket.

Megjelent a Budapest Art Week imagine videója, amiben két táncos csodálatos mozdulatokkal járja be a program különböző helyszíneit.

A Budapest Art Weeket 2019-ben április 9. és 14. között rendezik meg, a fesztivál hat napja alatt, egyetlen karszalaggal összesen 74 helyszínre, közel 100 kiállításra és számtalan programra látogathatnak el a képzőművészet iránt érdeklődők.

Ebben az évben kiemelt szerep jut az orosz képzőművészetnek.

A Budapest Art Week célja, hogy felhívja a figyelmet a hazai képzőművészeti világ sokszínűségére, segítsen eligazodni a város számtalan lehetősége között, közvetlen betekintést nyújtson a szcénába, és az itt szerzett élményekre támaszkodva a mindennapok részévé tegye a képzőművészet iránti érdeklődést.

Elképesztő a BAW kínálatának változatossága: a klasszikus és kortárs képzőművészet terepén belül számtalan műfaj, korszak, irányzat képviselőivel és alkotásaikkal ismerkedhetnek meg a karszalaggal rendelkezők. Az ókortól, majd az 1200-as évektől kiindulva a 18-19. századon át a 80-as évekig és napjainkig ível a felhozatal, melyen belül választhatnak

festészeti, fotóművészeti, textilipari alkotásokat vagy éppen szobrokat, grafikákat, videóinstallációkat.

A helyszínek között megtaláljuk többek közt a Szépművészeti Múzeumot, a Molnár Ani Galériát, a Ludwig Múzeumot, a Magyar Képzőművészeti Egyetemet, a Kiscelli Múzeumot, a Inda Galériát, a Mai Manó Házat, a Telep Galériát, a FUGÁt, a Műcsarnokot, a Budapest Art Factory-t, a Bajor Gizi Színészmúzeumot, vagy éppen a B32 Galériát. Találkozhatunk népszerű művészek munkáival, így például Victor Vasarely, József Attila, David Lynch, Reigl Judit, Moholy-Nagy László alkotásaival, de kevésbé ismert fiatal művészek is képviseltetik magukat. Természetesen kihagyhatatlan az idén 100 éves Bauhaus témaköre, erre több program is épül.

Galériatúráktól a nyitott műtermekig

A tárlatok látogatása mellett most is izgalmas programokkal egészül ki a BAW-élmény. A legtöbb helyszín biztosít tárlatvezetéseket a kiállításain, és tematikus beszélgetésekre, workshopokra is várják az érdeklődőket. Több helyszínen, így például az Ari Kupsus Galériában, a Faur Zsófi Galériában és a MŰTŐben is lesznek kiállításmegnyitók a BAW ideje alatt.

A több helyszínes, szakértők által vezetett galériatúrákon megismerkedhetünk többek közt női alkotók látásmódjával, fotóművészeti témákkal, sőt a Bauhaus Budapesten fellelhető vívmányaival és a 4-es metró építészeti és képzőművészeti vonatkozásaival is.

A Nyitott Műtermek Délutánja népszerű programsorozat, mely során kortárs alkotói terek színes-szagos világába leshetünk be. Idén többek közt a többdimenziós műtárgyakban gondolkodó Horváth Lóczi Judit, a külföldi művészeket alkotómunkára befogadó Budapest Art Factory, valamint a monumentális szobrokat, objekteket és festményeket létrehozó Esse Bánki Ákos, Majoros Áron és Rajcsók Attila kollektív műterme várja a kulisszatitkok iránt érdeklődőket.

Jegyinformációk

A Budapest Art Weekre előzetesen online, valamint a MÜPA jegypénztáraiban lehet bérletet vásárolni. A bérleteket a résztvevő intézményekben lesz lehetőség karszalagra váltani, mely feljogosít a rendezvénysorozatban szereplő összes kiállítás megtekintésére nyitvatartási időben, illetve a programokon való részvételre. Karszalag vásárlására a programok helyszínein is lesz lehetőség.

A Budapest Art Week rendezvénysorozatban szereplő összes kiállításra és a kiállításokat kiegészítő programokra belépésre jogosít a megvásárolt heti, illetve napi karszalag, ám a kiegészítő eseményeken való részvételhez regisztráció szükséges, amelyet a BAW honlapján tehetnek meg az érdeklődők.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!