A zsűri hölgytagjai nehezen viselték, amikor a versenyzők sorra Majkát választották, Pápai Joci pedig köpött, ezért büntetésből el kellett vinnie egy rossz énekest a csapatába.


A Voice árnyékában elindult a Sztárban sztár leszek 4. évada is. Az első adásról (nem) sajnos lemaradtam, de most bekapcsolódok a buliba, mert hát valamiből élni kell, és még mindig jobb, mint tanárnak lenni.

Az adás a mesterek tollászkodásával indult. Ebből a kis szegmensből megtudhattuk, hogy Pápai Joci immár nem Bruce Leevel azonosul, hanem a Fekete párduccal, de abból is a hölgyverzióval, Letitia Wrighttal, mert ő kecsesebben mozog.

Ez amúgy rossz hír az első versenyzőnek, aki éppen azért, mivel Joci = Bruce Lee, a Kungfu Fighting című dallal készült, és koreográfiájában a kungfut ötvözte a diszkómozgással.

El kell ismerni, hogy Szabolcs nagyon komolyan vette a dolgot, ami becsülendő. Akár jó is lehetett volna. De nem lett az. Mindig szomorú látni, amikor a tehetségtelenség szorgalommal párosul. Egy házibulin mondjuk, akár sikere is lehet, de a jó csajok ott sem vele fognak távozni a végén.

Amúgy aranyos srác, lehet, a humorvonalon még lenne is keresni valója. Majkát elvitte a bulivonat, és nagy igent mondott. Ezzel egyedül maradt, kicsit meg is ijedt, de jó képet vágott a dologhoz. Legalább lesz kit kiszórni a folytatásban.

Jöttek az imitátorok egy blokkba rendezve. „Miss Monroe” esetében nem kell magyarázni, kit utánozott. De volt itt Paul Stanley a Kissből, Ed Sheeran és magyar Katy Perry. Utóbbi úgy érezte, előnyben van, mert volt már, hogy az utcán összekeverték az énekesnővel – csak reménykedni lehetett, hogy mindehhez hangja is van, bár még akkor is ott a kérdés: mi lesz, ha továbbjut, és nem Katy Perryt kell utánoznia?

Sosem tudjuk meg, mert hát énekelni, azt pont nem tud. Egyik sem.

Következett Kapitány Evelin az Éneklő Barbie, aki alakformáló szépségszalonban dolgozik, mellette szállodákban énekel.

A rózsaszín körítés után nem ért meglepetésként, hogy Meghan Trainort énekelt. Meggyőzte a zsűrit, végül Köllő Babett és Majka csatázott érte, de az ózdi rapper visszalépett. Eveiln nem szomorkodott emiatt.

A 31 éves Ványay Balázs metálban utazik, félő volt, hogy szabadon szerető Tóth Gabinak elő kell kapnia a rózsafüzért, hogy elhárítsa a dark metal rontását.

Az Úristent adta elő metál változatban, amiről el kell ismernem, tök jó poén, de hát ezzel nem lehet végigtolni egy ilyen műsort. Majka egy meglepő fordulattal leintette az előadást, de adott egy igent Balázsnak, mert a hörgés jó volt.

Valmar vonalon mentünk tovább. Gabi szeretett volna már egy jó férfiéneklést, de nem adatott meg neki, legalábbis egyelőre. Egymás után jöttek a nem jó értelemben vicces produkciók. Stílszerűen hívhatnánk Úristen! blokknak is.

Karapancsef Kristóf Mezőtúrról jött, ezért már önmagában is drukkoltam neki, mert ehhez a városkához kötnek emlékek. (Fun fact: nem tudom, emlékeztek-e még a Való Világból Okira, ő is mezőtúri volt).

Nem sok jót ígért, hogy ő is Valmarral készült, még a bajszát is megnövesztette, hogy jobban hasonlítson Marics Petire. Persze a műsor dramaturgiájából sejteni lehetett, hogy a sok borzasztó verzió után most egy jó következik.

Egyébként ezzel a hanggal egy Lovasi András-utánzást is el tudnék képzelni. Csak mondom, hátha olvassák a cikket a műsor szerkesztői, vagy Majka, akihez végül is Kristóf került.

Az mindig jó jel, ha jön egy szimpatikus fiatal, aki nem azt mondja, hogy ő a legjobb, és győzni jött, hanem bevallja, tele van kétségekkel. A 28 éves Daróczi Bencéről kiderült, hogy jól énekel, és van helye a színpadon. Gabinak és Babettnek nagyon bejött, olyan szempontból is, ami nálam érthető okokból nem játszik. Majka nagyon megkritizálta, ezek után meglepetésként hatott, hogy Bence mégis Petit választotta.

Következett egy jobb produkciókból álló egyveleg, az volt a közös pont, hogy mindenki Majkánál kötött ki. Közülük aki érdekesebb, Becz Bernadett, akiről kiderült, hogy Gábor Márkó barátnője, de szerintem nem ezért fogunk emlékezni rá.

Úgy látszik, már a tehetségkutatók sem lehetnek meg valóságshow-szereplők nélkül. Ezúttal Money or Love Aidenre osztották ezt a szerepet. Ő is rappel készült. Akik olvassák a cikkeimet, tudhatják, hogy amúgy sem vagyok híve a rapnek egy énekes tehetségkutatóban, de

Ettől függetlenül el kell ismerni, jól tolta, csak nem látok benne perspektívát a Sztárban sztár leszekben. Majd Majka kitalálja, mert hogy Aiden is őt választotta.

Vicces volt Tóth Gabi és Babett kifakadása Petire, amiért egymás után viszi el a jó versenyzőket, pedig hát Majka közel sem adta elő magát olyan erőszakosan, ahogy Gabi szokta, többnyire a játékosok választották őt. Még azok is, akik nem is jöttek be neki annyira.

Mindig vannak visszatérők is. Oláh Vivien tavaly a középdöntőben esett ki, ahol Ava Maxként énekelte a Kings & Queenst, de Tóth Gabi végül hazaküldte. Ezúttal Nettától hozta a „Toyt” és lehengerelt mindenkit. Ismét Gabihoz került, ami nem egészen értem, miért jó neki, de hátha ezúttal minden más lesz.

Tóth Gabi kezdeményezesére a mesterek kitaláltak egy challenge-et: vicces produkció alatt vizet vesznek a szájukba. Aki nem bírja ki anélkül, hogy kiköpje, annak el kell vinnie a vicces versenyzőt. Hamarosan ki is próbálhatták Zita produkciója alatt, aki a Clean Bandittól a Symphonyt… hát nem énekelte, sokkal inkább vinnyogta. Végül nehezen, de mindenki benntartotta a vizet, úgyhogy Zita hazament.

Természetesen most sorban következtek a vizes challenge-produkciók.

Az 52 éves Császár Péter Schurbert Ave Mariáját énekelte. Szomorú, temetői hangulatot ígért, és nem hazudott. Pápai Joci ezzel kapcsolatban bevallotta, hogy egyszer sikerült rossz temetésre mennie, a végén jött rá, hogy nem is ismeri az elhunytat.

A produkcióhoz csak annyit, hogy képzeljék el Vásáry Andrét, amikor rosszul énekel. Tóth Gabi, Joci és Babett is elbukta a challenge-et, de mivel Joci köpött elsőként, el kellett vinnie Pétert egy körre.

Katika nagy bulit csinált a stúdióban Nótár Mary Csiga bigájával. Az enyhén szólva narcisztikus asszonyság sajnos háromszor állt sorba önbizalomért, ezért már nem ért oda, ahol az énektudást és a hangot osztották. Kati addig nem volt hajlandó távozni a színpadról, amíg valaki el nem viszi, úgyhogy Joci lekísérte.

Váradi Jánosnak már több videója is van a neten, de a Covid áthúzta a számításait, és jelenleg raktárosként dolgozik. Egy Duncan Laurence dallal érkezett, és lehengerelte a mestereket és a nézőket. Természetesen négy igent kapott, végül Jocit választotta.

A Sztárban sztár leszek eddig körülbelül ugyanazt hozza, amit eddig, és csodákat nem is várok tőle, de legalább szórakoztató. A vasárnapi adásra várható a nagy balhé Majka és az őt melegebb tájakra elküldő Rugós Beke között, hát nagyon izgi lesz, nézzük együtt.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!