A család még írt egy sms-t a rokonoknak a támadás előtt, azóta azonban semmi hír róluk.


A közösségi médiában az Izrael elleni sok ezer döbbenetes felvétel között kering egy olyan, amin egy rémült édesanyát és két kisfiát rabolják el a Hamász terroristái. A videó szombaton készült, a 30 éves Shiri Silberman-Bibas rémült arccal szorongatja két vöröshajú gyerekét, miközben a terrorszervezet harcosai rajtuk ütnek.

A hírek szerint a nő családjával együtt egy biztonságosnak vélt szobában tartózkodott, amikor a fegyveresek megérkeztek. A The New York Times értesülései szerint férjével, Yarden Bibasszal és a két fiúval, Kfirrel és Ariellel ott hallották meg, ahogy a terroristák automata lőfegyverrel tüzelni kezdenek az utcán. A 36 éves apa egy pisztollyal volt felfegyverkezve. A szobában elrejtőzve egy sms-t küldtek további családtagjaiknak, amiben azt állt:

A család ezután a legrosszabbtól tartott, de később kiszúrták Shirit és a kisfiúk élénkvörös haját egy videón. Az apát azonban nem lehetett látni. Most abban reménykednek, hogy a család együtt van, és még életben vannak, mondta el a helyi médiának egy unokahúg.

Közben Silberman-Bibas szülei, Yossi és Margit Silberman szintén eltűntek, félő, hogy a Hamász őket is túszul ejtette. A helyi média szerint a fiatal családon kívül több mint 150 izraelit hurcolhattak Gázába a Hamász terroristái. Az elrabolt izraeliek helyzete borzasztó, mivel a Hamász katonai szárnya hétfőn azzal fenyegetőzött, hogy minden izraeli légicsapás után annyi foglyot öl meg, „ahány ártatlan civilt megcéloztak”.

(via New York Post)

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!